Vraag het de Onderwijsconsument

Veel ouders zitten met vragen over het onderwijs van hun kind. Vragen kunnen heel erg uiteenlopend zijn. Ze betreffen bijvoorbeeld de aanpak van school op het gebied van didactiek (de lesgevende taak van de leerkracht) of ze gaan over de aanpak van pesten of het gebruik van een gedragsprotocol. Ook kan het zijn dat ouders in de opvoeding tegen zaken aanlopen waarover ze vragen stellen aan de leerkracht.

OCO

De Onderwijsconsument geeft antwoord

Voor vragen op het gebied van overheidsinstellingen is er natuurlijk de Nationale Ombudsman, die zich inzet om mensen die overhoop liggen met de regering te helpen. Voor het onderwijs is er ook zoiets. Niet dat je overhoop hoeft te liggen met de school of de leerkracht, maar het kan wel helpen als je er met de school niet uitkomt. Het betreft de Onderwijsconsument. Hoewel de Onderwijsconsument zich richt op Amsterdam, zijn er vragen die algemeen gelden en waar je als ouder vanuit andere plekken ook mee uit de voeten kan.

 

Onderwerpen die de Onderwijsconsument behandelt

Benieuwd geworden naar de Onderwijsconsument. Dan kan het helpen om je een aantal voorbeelden te geven van wat de Onderwijsconsument allemaal behandelt.

  • Schoolkeuzes voortgezet middelbaar onderwijs;
  • Voor- en Vroegschoolse Educatie (speelt een rol bij kleuteronderwijs);
  • Schooladvies met betrekking tot de uitslag van de Eindtoets;
  • Eindexamens in het voortgezet onderwijs;
  • Beroepskeuzes en de voorbereiding op een beroepsopleiding (mbo, hbo en universiteit).

 

Staat je vraag er niet tussen?

Heb jij vragen die je graag beantwoord wilt hebben? Je kunt gewoon zo vrij zijn om ze naar de Onderwijsconsument op te sturen. Mocht je geen gehoor krijgen, dan kun je ze altijd naar mij sturen of als reactie op dit bericht achterlaten. Ik help graag en zeker als we samen voor meer informatie kunnen zorgen, is dat een goede zaak.